Sedat BUDAK/DOĞUBAYAZIT (Ağrı), () - AĞRI Emniyet Müdürlüğü tarafından Doğubayazıt İlçesi'nde kaçak eşya, sigara ve çay satan esnafa yönelik 'şafak operasyonu' düzenlendi. Kaçak olduğu iddia edilen yüklü miktarda çay ve sigaraya el konulurken, esnaf caddeye barikat kurarak polisle çatıştı. Olaylar sırasında 1 polis yaralandı, 4 ekip otosu hasar gördü, 2 kişi gözaltına alındı.
Ağrı merkezden gelen çok sayına polisin katıldığı operasyonda, bugün saat 04.00'de Doğubayazıt'ta kaçak eşya satılan Meryemana Caddesi'ndeki eski toptancı sebze halindeki işyerlerine baskın düzenledi. Pasajdaki işyerlerine giren polis, yüklü miktarda kaçak çay ve sigaraya el koydu. Kaçak mallar, kamyonlara yüklenerek Uluyol Polis Karakoluna götürüldü.
ESNAF BARİKAT KURDU
İşyerlerine baskın yapıldığı haberi öğrenerek Meryemana Caddesi'ne gelen esnaf ve yakınlarından oluşan yaklaşık 400 kişilik grup, polise tepki gösterdi ve barikat kurdu. Polis barikat kuranları dağıtmak için tazyikli su, biber gazı ile plastik mermi kullanırken, grup taş atarak karşılık verdi. Çıkan olaylar sırasında Emniyete ait 4 ekip otomobili kullanılamaz hale geldi, atılan taşlarla 1 polis memuru yaralandı. Olaylar sırasında 2 kişi gözaltına alındı.
Doğubayazıt'ta esnaf, polisin operasyonuna tepki için işyerlerini açmadı. Olaylar yer yer küçük gruplar arasında devam etti.
Operasyona ve mallara el konulmasına tepki gösteren esnaf, yıllardan beri geçimlerini kaçak ürünler satarak sağladıklarını belirterek, "Doğubayazıt esnafının büyük bir bölümünün 50 yıldan beri yaptığı iş kaçak mal satmaktadır. Doğubayazıt'ta pasajlar hep açıktır" dediler.

FOTOĞRAFLI