DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nda jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda 170 kilo esrar ile bin 215 kök hintkeneviri ele geçirildi. Uyuşturucuyla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı.
Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu ile mücadele kapsamında Lice İlçesi Karahasan Mahallesi Hamuk Komu mevkisinde uyuşturucu madde imal ve ticareti yapan kişilere yönelik bugün saat 03.00'de operasyon düzenledi. Diyarbakır Valiliği'nden operasyona ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Lice Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile düzenlenen operasyon, jandarma komando birlikleri ve zırhlı araçların desteğinde, İl Jandarma Komutanlığı KOM timleri, uyuşturucu madde arama köpek unsuru, adli kolluk ekibi ve olay yeri inceleme timleriyle icra edilen adli arama faaliyetinde toplam 170 kilo kubar esrar, 1.215 kök kenevir bitkisi ele geçirilerek el konulmuştur. Olayla ilgili 2 şüpheli yakalanmış olup adli işlemler devam etmektedir. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması için yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilecektir."

FOTOĞRAFLI