DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi'nde terör örgütü PKK'lıların ilçede kazdıkları hendeklerin kapatılması amacıyla Tekel, Mescit ile Konak Mahallesi'nde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasak sırasında çıkan çatışmada 1 kişi öldü. Ölenin terörist olup olmadığı henüz belli değil.

Terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi üyeleri tarafından bir süre önce güvenlik güçlerinin hareketini engellemeye yönelik kazılan hendeklerin kapatılması, oluşturulan barikatların kaldırılması amacıyla İl İdaresi Kanunu'nun verdiği yetkiyle bugün saat saat 05.00'ten itibaren Tekel, Mescit ile Konak Mahallesi'nde uygulanmaya başlanan sokağa çıkma yasağı kararı polis araçlarından ve minarelerden yapılan anonslarla duyurulurken halkın can ve mal güvenlikleri açısından dışarı çıkmamaları istendi. Silvan'da daha önce aynı mahallelerde 18 Ekim günü ilan edilen sokağa çıkma yasağı, 21 Ekim günü saat 17.00'de kaldırılmıştı.

ÇATIŞMALARDA 1 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Silvan İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin kazdığı hendekleri kapatmak amacıyla Tekel, Mescit ile Konak Mahallesi'nde saat 05.00'dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından, ilçe merkezinden silah sesleri duyulmaya başlandı. Havada helikopterl uçarken, çıkan çatışmalar sırasında, Diyarbakır Caddesi'nde  vurulan 22 yaşındaki Müslüm Tayyar yaşımını yitirdi.
Tekel, Mescit ve Konak Mahalleleri'nde sabahın erken saatlerinden itibaren güvenlik güçleri ile teröristler arasında yer yer çatışmalar devam ediyor. 3 mahalleden de silah ve patlama sesleri duyulurken, dumanların yükseldiği de görüldü.
Silvan İlçesi'nin etrafındaki yüksek tepelere jandarma ekiplerinin konuşlandırıldı. Sokağa çıkma yasağının 3 mahallede uygulanmasına rağmen ilçede bir çok esnaf kepenk açmadı, halk evlerine çekildi.