Diyarbakır'da Baro Başkanı Tahir Elçi'nin silahlı saldırıda öldürülmesinin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Gazi Caddesi üzerine taksi ile gelen ve emniyetin 'şüpheli kişiler' olarak takip ettiği araç durunca bölgede bulunan sivil polisler araca doğru yöneldi. Bu sırada araçta bulunan 2 kişi içeriden polislere ateş ettikten sonra Tahir Elçi'nin basın açıklaması yaptığı Dört Ayaklı Minare'nin bulunduğu Yenikapı Sokağa girdi. Bu sırada silah sesleri üzerine panik halinin yaşandığı minarenin olduğu bölgede bulunan polisler silahlarını çekti.

Polisler, iki kişinin koşarak üzerlerine doğru geldiğini görünce ateş açmaya başladı. Elindeki tabancayı namlusundan tutan 1 kişi kaçarken, polis de bu kişiye ateş etti. Ancak  kimliği henüz belirsiz kişi hızla sokak aralarına girerken, polis de ateş etmeyi sürdürdü. Bu arada bölgede yoğun silah sesleri duyuldu ve ardından Tahir Elçi'nin minarenin ayakları dibine kanlar içinde düştüğü görüldü. Tahir Elçi'nin vurularak öldüğünün anlaşılması üzerine bölgeye özel harekat timleri zırhlı araçlarla sevk edildi. Yetkililer, Elçi'nin direkt hedef gözetilerek ateş açılıp açılmadığının ya da, çatışma ortasında kalarak hayatını kaybettiğinin geniş çaplı olarak araştırıldığını söyledi.

Öte yandan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, ilgili savcılar ile baro yönetim kurulu üyelerinin olay yerinde inceleme yaptığı sırada otomatik silahlarla ateş edilmesi üzerine heyet olay yerinden güvenli bir yere götürülmüştü. Bu nedenle olay yerinde detaylı inceleme yapılamadı. Sokağa çıkma yasağının bulunduğu ilçede olay yeri inceleme çalışmasının daha sonra yapılacağı belirtildi.