DİYARBAKIR'da polisin kaçakçılara yönelik düzenlediği operasyonlarda 47 kilo 800 gram esrar ile 6 tabanca ele geçilirken, 5 kişi tutuklandı.
Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin son bir hafta içinde silah ve mühimmat kaçakçılığı ile uyuşturucu madde ticareti yapan şahıs ve organizasyonlara yönelik operasyonlar düzenlediği belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi:

"Yapılan operasyonel çalışmalar neticesinde, 6  ruhsatsız tabanca, 6  tabanca şarjörü ve 27 tabanca fişeği ele geçirilmiştir. Yapılan operasyonlarla ilgili olarak 8 kişi hakkında adli işlem yapılmıştır. Ayrıca Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yapılan operasyonel çalışmalar neticesinde 47 kilo 800 gram esrar maddesi ele geçirilmiş ve toplam 5 şahıs yakalanmıştır. Tahkikatları tamamlanan 5 şüpheli şahıs sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanmıştır."