DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR'da polisin nevruz öncesi merkez Bağlar ile Bismil İlçesi'nde yaptığı aramalarda, çok sayıda el yapımı bomba, molotof kokteyli, havai fişek ve kuru sıkı tabanca ile bu tabancaya ait fişekler ele geçirildi.
Diyarbakır Valiliği, PKK/KCK terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik olarak devam eden çalışmalar kapsamında, 21 Mart günü yapılacak Nevruz kutlamalarının yaklaşması ve gerçekleştirilecek olan etkinlikleri provoke ederek terör örgütü gövde gösterisine dönüştürmek isteyen şahıs, şahıslar ile ilgili olarak yapılan titiz çalışmalar neticesinde elde edilen bilgilerin değerlendirildiğini açıkladı. Açıklamada şöyle denildi:
"Emniyet Müdürlüğümüz Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimiz başta Bağlar İlçesi olmak üzere ara sokaklarda bulunan metruk binalarda yaptıkları kontrollerde; Bağlar ilçesi Muradiye Mahallesi 179 Sokak üzerinde bulunan metruk binada; 6 adet tahrip gücünü artırmak amacıyla çakmak gazı tüpü ile güçlendirilmiş el yapımı basınç ve parça tesirli bomba, 23 adet çay bardağı içerisine hazırlanmış el yapımı basınç ve parça tesirli bomba ele geçirilmiştir. Aynı çalışmalar kapsamında ilimiz Bismil İlçesi Dicle Mahallesi'nde bulunan boş arazide plastik sepet içerisinde; 31 molotof kokteyli ele geçirilmiştir. Yine Bismil İlçesi'nde, havaya ateş ettikleri tespit edilerek yakalanan 2 şüpheli şahıstan; 1 adet kurusıkı tabanca, 1 adet kurusıkı tabancaya ait şarjör, 32 adet kuru sıkı tabancaya ait fişek, 2 adet 8'lik havai fişek, 2 adet terör örgütünü simgeleyen bez barçası, 2 çift eldiven, poşu ve giyim malzemeler ele geçirilmiştir. Yakalanan şahıslar ile ilgili gerekli yasal işlem görevlilerimizce yapılmaktadır."

FOTOĞRAFLI