DİYARBAKIR'ın Çınar İlçesi'nde devriye görevi yapan polis otomobiline düzenlenen silahlı saldırıda 1 polis ile, yoldan geçmekte olan 2 vatandaş yaralandı. Duruma ağır olan polis memuru ile 2 vatandaş hastanede tedaviye alınırken, ilçede bir kişi olduğu belirtilen saldırganın yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Bugün saat 22.45'te Çınar İlçesi'nde devriye görevi yapan resmi polis aracına , kimliği belirlenemeyen bir terörist tarafından otomatik silahlarla ateş açıldı. Çevredekilerin buyuk korku yaşadığı saldırıda araçta bulunan 1 polis memuru ile yoldan geçen 2 vatandaş yaralandı. Saldırgan kaçarak izini kaybettirirken, durumu ağır olan ve ismi henüz açıklanmayan polis memuru ile 2 sivil vatandaş Diyarbakır Bölge Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaçan sbaldıganın yakalanması için ilçe genelinde Özel Harekat polisleri ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından geniş çaplı operasyon başlatıldı.

YARALI VATANDAŞLARDAN 1'İ ÖLDÜ

Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde devriye görevi yapan polis otomobiline düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan polis memuru Mehmet Uyar'ın ardından yaralanan sivil vatandaşlardan Osman Caran'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Diğer yaralı İbrahim Turan'ın ise tedavisine devam edildiği belirtilirken, saldırganın yakalanması için ilçede operasyonlar sürdürülüyor.