Ediz VERDİOĞLU/DİDİM (Aydın), () - AYDIN'ın Didim İlçesi'nde polisinin insan kaçakçılığı yapan bir çeteye yönelik düzenlediği operasyonda gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilen 14 şüpheliden 7'si tutuklandı. Diğer 7 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği (KOM) ekipleri, ortak yürüttükleri çalışma kapsamında Didim üzerinden insan kaçakçılığı yaptıkları ileri sürülen bazı kişileri teknik ve fiziki takibe aldı. Suçun önlenmesi ve suç işleyenlerin yakalanması amacıyla yapılan planlı çalışma kapsamındaki 3 aylık takibin ardından tespit edilen 14 ayrı adrese, dün eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 14 kişi gözaltına alındı. Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden çete üyesi oldukları ileri sürülen U.Ç., S.K., H.Ş., S.K., N.K., T.Ç. ve A.H.A. tutuklanarak Söke Cezaevi'ne gönderildi. Diğer 7 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Öte yandan, Didim'de son bir yılda 1762 kaçağın yakalandığı, bunlardan 1584'ünün Suriyeli, geri kalanların da çeşitli Afrika ülkelerinden oldukları bildirildi.

FOTOĞRAFLI