Ediz VERDİOĞLU/DİDİM (Aydın), () - AYDIN'ın üç ilçesinde göçmen kaçakçılığına yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda, çeşitli milletlerden 62 mülteci yakalandı. Göçmen kaçakçılığından aranan 3 kişi gözaltına alındı. 11 şüpheli ile 9 otele adli ve idari işlem yapıldı.
Aydın Valiliği koordinesinde jandarma ve polis ekiplerinin ortak çalışmasıyla bugün saat 07.00'de kentte eş zamanlı operasyon düzenlendi. Didim, Söke ve Kuşadası'ndaki 20 ev ile 11 otelde yapılan eş zamanlı aramada; Afgan, Irak ve Suriye uyruklu 62 mülteci yakalandı. Ayrıca 259 can yeleği, 27 boş sırt çantası, 3 ruhsatsız av tüfeği, 55 tüfeklere ait kartuş, 6 tabanca mermisi, 1 satır, 2 şişme bot ve botlara ait tahtalar, 1 dürbün, 1 Irak vatandaşına ait pasaport ve kimlik, 6 el pompası, 3.5 gram esrar, beş göçmen kaçakçılığı yapıldığına dair not, 30 şişme iç lastik ve 8 simkart ele geçirildi. Operasyonda göçmen kaçakçılığından aranan 3şüpheli yakalandı, 11 şüpheli ile 9 otel hakkında adli ve idari işlem yapıldı.
Aydın Valisi Erol Ayyıldız imzalı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;
"Valiliğimizce göçmen kaçakçılığı ve yasadışı çıkış olaylarında kadın ve çocukların ölümlerine neden olan ve bu amaçla maddi kazanç sağlamak için organizatörlük yapan şahıslara yönelik mücadeleye aralıksız devam edilmektedir."

FOTOĞRAFLI