DİYARBAKIR, () - SURİYE'de Kürtlerin yaşadığı Rojava bölgesinde IŞİD saldırılarından kaçarak geldikleri Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde çobanlık yapan 23 yaşındaki Kemal Hüseyin ile kardeşi 16 yaşındaki Delil Hüseyin, Dicle Nehri'nde hayvanları karşıya geçirmek isterken boğularak öldü.
Suriye'nin Rojava bölgesinden yaklaşık 6 ay önce Diyarbakır'ın Bismil İlçesi Sarıtoprak Köyü'ne gelerek yerleşen Hüseyin ailesinin çocukları Kemal ile Delil Hüseyin, köyde çobanlık yapmaya başladı. Dün hayvanları otlatmaya götüren Hüseyin kardeşler, hayvanları Dicle Nehri'nden karşıya geçirmek isterken suda kayboldu.
Kardeşlerden uzun süre haber alamayan köylüler, durumu yetkililere bildirdi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bölgeye sualtı arama kurtarma ekipleri gönderdi. Ekiplerin dün yaptığı aramada bir sonuç alınamazken, bugün de 6 sualtı dalgıcı aramalara katıldı. Dalgıçlar, Dicle Nehri'nde yaptıkları aramada Kemal ve Delil Hüseyin kardeşlerin cesetlerine ulaştı. Hüseyin kardeşlerin cesetleri otopsi yapılmak üzere Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Sualtı Arama ve Kurtarma dalgıcı Erdal Mızrak, Dicle Nehri'nin akıntılı ve çok fazla kollarının olması nedeniyle çok fazla boğulma olayı meydana geldiğini belirtti.

FOTOĞRAFLI