DİYARBAKIR'ın Dicle İlçesine 1 kilometre mesafede bulunan Jandarma Komando Taburu önünde şiddetli bir patlama meydana geldi. Saat 21.50 sıralarında meydana gelen ve bomba yükyü araçla saldırı düzenlendiği öne sürülen patlamada can kayı olup olmadığı konusunda bilgi alınamazken, bölgeye çok sayıda ambulans ve zırhlı araçlarla askeri birlikte takviye edildi.

DİYARBAKIR'ın Dicle İlçsi Jandarma Tabur Komutanlığı'na PKK'lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Yaralıların olduğu belirtilen patlamanın ardından bir süre çatışmanın yaşandığı ilçeye çok sayıda ambulans sevk edilirken bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.  Patlamanın ardından Dicle- Hani karayolundagüvenlik güçlerinin durdurmaya çalıştığı şüpheli araçtakilerden açılan ateş sonucu 3 polis yaralandı.

Diyarbakır'ın Dicle İlçesi'ne 1 kilometre mesafede bulunan Jandarma Tabur Komutanlığı'na, bugün saat 21.50 sıralarında PKK'lılar tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Bomba yüklü aracın infilak ettirilmesiyle meydana gelen patlama patlama, 15 kilometre uzaklıktaki Eğil İlçesi'nden de duyuldu. İlçe merkezinde de büyük endişe yaratan patlamada birçok evin camları kırıldı. 
Yaralıların olduğu belirtilen patlamanın andındanh ateş açan teröristlere güvenlik güçleri anında karşılık verdi. Çatışma devam ederken bölgeye çok sayıda ambulans ve zırhlı araçlarla askeri birlikler takviye gönderildi.

Bu arada patlamanın ardından önlemlerini arttıran güvenlik güçleri, Dicle- Hani karayolunda şüpheli bir aracı durdurmak istedi. Araçtakilerin açtığı ateş sonucu 3 polis yaralanırken, şüpheliler kaçtı. Bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı. 

 POLİS ARACINDA BİR DE KADIN HAKİM YARALANDI

Dicle İlçsi'nde Jandarma Tabur Komutanlığı'na PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen bombalı saldırının ardından Dicle-Hani karayolunda saldırıya uğrayan polis aracında Hani İlçe Emniyet Amiri ve 2 polisin yanısıra bir de kadın hakimin yaralandığı belirlendi.

ÜST DÜZEY ASKERİ YETKİLİ DE YARALANDI

Teröristlerin Jandarma Tabur Komutanlığı'na yönelik saldırısında yaralananlar arasında bir üst düzey akseri yetkilinin yanı sıra lojmanda kalan askeri personelin yakınlarının da bulunduğu öğrenildi. 2 top AYP kullanıldığı tahmin edilen saldırıda infilak eden aracın komutanlıktaki lojmanların bulunduğu yere yakın bölgede patlatıldığı anlaşıldı. Bölgede hava destekli başlatılan operasyon sürdürülüyor.

1 ŞEHİT, 1'İ AĞIR 21 YARALI

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde Jandarma Tabur Komutanlığı'na bombalı araçla düzenlenen saldırıda ağır yaralanan bir uzman çavuş şehit oldu. Saldırıda Jandarma Tabur Komutanlığı'nda görevli personel ile lojmanda kalan asker yakınlarının da bulunduğu 1'i ağır 21 kişi yaralandı. Patlamada Tabur Komutanlığı ve lojmanlarında büyük hasar oluştu. İlçede operasyonlar devam ediyor. 

Ayrıca Dicle- Hani karayolunda polis aracına düzenlenen saldırıda da 1 kadın hakim ile 3 polis yaralandı.