Fatih KARAÇALI/ADANA,() - ADANA polisinin, dün gerçekleştirdiği FETÖ operasyonunda gözaltına alınan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili İdris Dal ve eski müdür İsmail Kılıç, zeki öğrencileri seçip, terör örgütünün hücre yapısı olan 'ışık evleri' diye adlandırdığı evlere göndermekle suçlanıyor. İdris Dal, Aladağ'daki yurt yangını nedeniyle kente gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'yı karşılayıp gece boyunca yaralı çocukları ziyaret ettikten sonra sabaha karşı evinde gözaltına alındı.
Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekiplerinin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan memurların sorgusuna başlandı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili İdris Dal, eski müdür İsmail Kılıç, müdür yardımcısı Hamide Nurgül Kaya ile Sevgi Evleri yöneticilerinin FETÖ yapılanması ile ortak hareket ettikleri iddia edilirken, buna ilişkin bazı kayıtlara da ulaşıldı. Işık evlerindeki kimsesiz çocuklar, cemaat imamının görevlendirdiği 'ağabey' ve 'ablalar'ın gözetiminde yetiştirildi. Sevgi Evleri'nden Işık evlerine kaydırılarak  FETÖ'ye teslim edilen çocukların kaldığı 11 ev belirlendi.
BAKANI KARŞILADI, GÖZALTINA ALINDI
Operasyonda gözaltına alınan İl Müdür Vekili İdris Dal'ın, Aladağ'daki yurt yangını nedeniyle Adana'ya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'yı havalimanında karşıladıktan sonra, gece boyunca da yaralı çocukları ziyaret ettiği öğrenildi. Operasyon için hazırlık yapan polis ekipleri, Dal'ı gözaltına almak için evine gelmesini bekledi. Sabaha karşı evine gelen Dal, KOM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen İdris Dal, sorgu için Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
KURUMDAKİ ARAMA SAATLER SÜRDÜ
Operasyonu gerçekleştiren ekipler, eş zamanlı olarak 4 ilde 30 ayrı adrese ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü binasına girdi. Sevgi Evleri'nden seçilen kimsesiz ve zeki çocukların kaldığı FETÖ'ye ait 11 evde de arama yapıldı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ndeki bilgisayarlar, yazışmaların yapıldığı dosya ve klasörlere el koyan ekipler, bilginin dışarıya sızmasını önlemek için de çalışanların cep telefonlarına el koydu. Sevgi Evleri, Huzurevi ve yurtlarda aramaların tamamlanmasının ardından polis, el koyduğu personelin cep telefonlarını kendilerine teslim etti.

FOTOĞRAFLI