Özge CERRAH/EREĞLİ(Zonguldak), () - ZONGULDAK’ın Ereğli İlçesi’nde, dün serinlemek için girdiği denizde kaybolan 14 yaşındaki Serhat Uludağ, bugün de bulunamadı.
Alaplı-Ereğli ilçeleri arasındaki Plajlar Mevkii’nde annesi Ayşe, babası Bahattin ve ağabeyi İlker ile birlikte denize giren Serhat Uludağ, bir süre sonra dalgalara kapılarak gözden kayboldu. Ereğli Belediyesi'ne ait cankurtaranlar ile vatandaşlar arama çalışması başlattı. Çalışmalara katılan ve boğulma tehlikesi geçiren Şevket Yalçın, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. 
Dün, havanın kararmasıyla birlikte ara verilen çalışmalar, sabahın erken saatleriyle yeniden başladı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Amasra Grup Komutanlığı’na bağlı ekiplerinde destek verdiği çalışmaları, Kaymakam Nazım Madenoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük ve Uludağ’ın yakınları da izledi. Ancak yapılan aramalardan bir sonuç alınamadı.
AYNI YERDE İKİ KADIN BOĞULMA TEHLİKESİ GEÇİRDİ
Aynı plajda denize giren 22 yaşındaki Arzu Acar ile akrabası 29 yaşındaki Zekiye Örnek de boğulma tehlikesi geçirdi. Cankurtaranlar tarafından denizden çıkarılan Acar ile Örnek, Ereğli Devlet Hastanesi ‘nde tedaviye alındı. Örnek’in sağlık durumunun iyi olduğu, Acar’ın ise hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi. Boğulma vakaları üzerine plajda denize girmek yasaklandı.

FOTOĞRAFLI