MERSİN’de, üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Mehmet Deniz Sınar'a çarparak ölümüne neden olan otomobil sürücüsü 16 yaşındaki D.A.’nın yargılanmasına başlandı.

Mersin Adliyesi 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, İzmir’den telekonferans sistemi ile ifade veren D.A. hakkında, delillerin toplanması, tanıkların dinlenmesi istemi ile tutukluluğun devamı kararı çıktı. Olası kasttan yargılanan D.A., ifadesinde "Ortalama 40-50 kilometre hızla gidiyordum. Bana yeşil ışık yandı. Birden yaya ile karşılaştım ve çarpar çarpmaz frene bastım. Maktulu aracın altında sürüklemedim. Çok pişmanım. Geceleri uyuyamıyorum" dedi.

KAZA YERİNDE SINAR'I ANDILAR

Duruşmanın ardından 1 Ağustos’ta kazanın yaşandığı Merkez Yenişehir İlçesi İsmet İnönü Bulvarı'na giden yakınları ve arkadaşları, ‘Deniz Sınar Ölümsüzdür’ sloganları aratarak Sınar’ı andı. Olayın yaşandığı yaya geçidinden toplu şekilde geçen yakınları, Sınar’ın fotoğrafının basılı olduğu pankart açarak yola 100 adet karanfil bıraktı. Elindeki karanfillerle oğlunun kaza yaptığı alana gelen anne Muazzez Sınar ile abla Derya Sınar gözyaşlarını tutamadı. Oğlunun fotoğrafını bağrına basan anne Sınar, "Sana nasıl kıydılar oğlum. Oğlum burada mıydın sen. Allah cezasını versin. Adam gibi adamdın ey oğlum. Dürüsttün, efendiydin. Vicdansızlar, katiller oğlumu aldınız benden. Allah bin yaşatsın size katiller’’ diyerek feryat etti.

'ADALETİMİZ, KAST HÜKÜMLERİYLE BAKTIĞINI GÖSTERMİŞTİR'

Sınar ailesinin avukatları Cemil Yeral ile Bedi Uyğun ise, olay yerinde yaptıkları açıklamada, şöyle dedi:

"Şu an Deniz’in kaza yaptığı yerdeyiz. Kazanın olduğu yere karanfil bıraktık. Dosyanın ilk duruşması yapıldı ve sanığın tutukluk halinin devamına karar verildi. Nöbetçi savcının sanığı serbest bırakması ile adalete olan güven kırılmıştı. Sanık her ne kadar ifadesinde çok yavaş olduğunu söylese de dinlenen tanık beyanlarında, sanığın çok hızlı bir şekilde çarpıp ölümüne sebebiyet verdiğine kanaat getirildi. Dinlenmemiş tanıkların olmasından dolayı duruşma 15 Ocak’a ertelendi. Ailenin ilk günden bu yana vermiş olduğu hukuk mücadelesinin sonuçsuz kalmadığını, Türk kamuoyunun bizlere olan desteğini mahkeme bir kez daha adalet duygusu ile göstermiş oldu. İnsanlar artık trafikte ehliyetsiz şoförelerin basit bir şekilde değilde daha ağır cezalarla yargılanması konusunda daha temkinli davranacaklar. Umarım adalet duygularımızı zedeleyecek bir karar çıkmaz. En baştan beri, çocuk yaşta bir sürücünün yüksek güce sahip bir araç ile kasten ve bilerek yapmış olduğu bir suç olduğunu söylüyoruz. Bugün verilen tutukluluğun devamı kararı, mahkemenin ileride göstereceği kararı bir nebze de olsa bizlere yansıtmasıdır. Yüce adaletimiz, bir kez daha olaya en baştan beri olası kast hükümleri ile baktığını göstermiştir."

1 Ağustos’ta 16 yaşındaki ehliyetsiz sürücü D.A’nın çarparak ağır yaraladığı Mehmet Deniz Sınar, yaşam mücadelesini kaybedip 18 Ağustos’ta yaşamını yitirmişti.