Taylan YILDIRIM/İZMİR, () - İZMİR'in Karşıyaka İlçesi'nde, çeşitli sivil toplum örgütü üyeleri, ülkede meydana gelen olayları, geri geri yürüyüp protesto etti. Protestocular, 'Geriliyoruz' sloganı atıp çarşının sonuna kadar geri geri yürüdü.
Karşıyaka Çarşı İzban istasyonu önünde Demokrasi Denetçileri Derneği öncülüğünde toplanan çeşitli sivil toplum örgütü üyeleri adına basın açıklamasını Mümtaz Ayça yaptı. Ayça, "Hızlı bir şekilde, dünyada gelişme, değişme ve ilerleme gösteren yaşamlar maalesef ülkemizde, aynı oranda gelişmemekte ve demokrasi büyük bir kesimce hala sadece oy vermek olarak değerlendirilmektedir. Hukukun gücü yerine, güçlülerin hukukunu yerleştiren yeni bir düzen, bireysel ve toplumsal özgürlükler aşılamayan yasaklarla örmektedir. Askeri darbe anayasasıyla birlikte halka ben yaptım oldu dayatmalarıyla, oluşturulan kanunlar, sivil düşünce ve özgürlükler önünde engel olmaya halen devam ediyor. Üniversiteler, YÖK aracılığıyla tek tip bireyler yetiştirmeye devam ediyor. Adalet dağıtması gereken yargı kurumları, çıkar çatışmaları ve güç savaşlarının altında eziliyor. Geldiğimiz noktada, basın özgürlüğünde dünyade, 154'üncü, insani gelişim indeksinde 90'ıncı, uluslararası demokrasi indeksinde 88'inci olan Türkiye'de tüm bu olanlar, 'Yeni Türkiye' olarak lanse ediliyor. Toplum ve ülke olarak yaşadığımız, gelirim ve gerilemeyi, protesto etmek için geri geri yürüyeceğiz" dedi.
Basın açıklamasının ardından protestocular, 'Geriliyoruz' sloganı atıp çarşının sonuna kadar geri geri yürüdü. Bu sırada cadde üzerindeki vatandaşlar da protestocuları ilgiyle izledi.

FOTOĞRAFLI