Tufan HAMARAT / İZMİR, () - İZMİR'in Gaziemir İlçesi'nde, at yarışı oynayıp yüklü miktarda para kaybettiği ve bu nedenle de borcu olduğu ileri sürülen 40 yaşındaki Ersin Afacan, dedesinin mezarında ruhsatsız tabancayla başına ateş ederek yaşamına son verdi.
Olay, Evka-7 Mahallesi'ndeki Gaziemir Yeni Mezarlığı'nda bugün öğle saatlerinde meydana geldi. Mezarlıktan silah sesi duyanlar, polise haber verdi. Mezarlığa gelen polis, 2002 yılında vefat eden Hüseyin Afacan'ın mezarının yanında bir kişinin başına ateş ederek yaşamına son verdiğini belirledi. Yapılan incelemede, ölen kişinin evli bir çocuk babası Ersin Afacan olduğu tespit edildi.
At yarışı oynayarak yüklü miktarda para kaybettiği ve çevresine de çok miktarda  borçlandığı ileri sürülen Ersin Afacan'ın bu nedenle bunalıma girdiği, hayattayken çok sevdiği dedesi Hüseyin Afacan'ın kabrinin yanında intihar ettiği belirtildi. Afacan'ın canına kıydığı tabancanın ruhsatsız olduğu tespit edildi. Afacan'ın cansız bedeni, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
FOTOĞRAFLI