Başbakan Ahmet Davutoğlu, Habertürk televizyonundaki “Türkiye’nin Seçimi 2015″ programında,Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesi sonrasında, özel güvenliklerle ilgili genel yorumlar yapıldığını anımsatarak, hiçbir özel güvenlik elemanının mağdur edilmeyeceğini bildirdi.

TEK BİR ÖZEL GÜVENLİK ELEMANI DAHİ İŞİNİ KAYBETMEYECEK”

Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesi sonrasında, özel güvenliklerle ilgili genel yorumlar yapıldığını anımsatan BaşbakanDavutoğlu, hiçbir özel güvenlik elemanının mağdur edilmeyeceğini bildirdi.

Başbakan Davutoğlu, şöyle dedi:

“Çok kritik kamu alanlarında, adliyede, havaalanında vesaire eğer kamu tarafından bunun üstlenilmesi gerekiyorsa, bunların bir kısmını belki kadroya alabiliriz ya da burada görevli olanlara mağdur edilmeyecek alternatif modeller gerçekleştireceğiz. Bir kere şunu özel güvenlik elemanlarına buradan duyurmak istiyorum, tek bir özel güvenlik elemanı dahi işini kaybetmeyecek, mağdur edilmeyecek, alternatif modeller geliştireceğiz. Şunu bütün özel güvenlik elemanlarına buradan duyurmak istiyorum. Tek bir özel güvenlik elemanı dahi işini kaybetmeyecek, mağdur edilmeyecek. Bunu herkesin bilmesini isterim. Bu da istismar ediliyor.”


AYDINSES-ÖZEL HABER-HALİS KAHRAMAN