Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, () – DARBE girişiminin başarılı olması halinde ‘Afyonkarahisar Sıkıyönetim Komutanı’ olarak görev yapacağı iddia edilen Kıdemli Albay Sabahattin Gümüş, Ankara’da yakalanarak Afyonkarahisar’a getirildi. Sağlık kontrolü için hastaneye getirilen Gümüş'e hasta ve hasta yakınları tepki gösterdi.
15 Temmuz darbe girişimi sonrası ele geçirilen belgelerde, Afyonkarahisar’da ‘Sıkıyönetim Komutanı’ olarak görev yapacağı yer alan Kıdemli Albay Sabahattin Gümüş, Ankara’da yakalandı. Sorgulanmak üzere görev yaptığı Afyonkarahisar’a getirilen Albay Gümüş, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi.
‘İZİNDEYDİM HİÇBİR BİLGİM YOK’
Hastaneye girişinde gazetecilerin ‘Sıkıyönetim komutanı olduğunuz doğru mu?’ şeklindeki sorusuna ‘hayır’ cevabı veren Albay Gümüş, yaklaşık 10 dakika süren muayenenin ardından dışarı çıkışta ise darbenin başarılı olması halinde Afyonkarahisar’da bir gözaltı ve infaz listesi hazırladığı yönündeki soru üzerine, “İzindeydim hiçbir bilgim yok” dedi.
HASTA VE HASTA YAKINLARINDAN TEPKİ
Albay Gümüş hastane çıkışında hasta ve hasta yakınlarının tepkisiyle karşılaştı. Gümüş’ün darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alındığını fark eden bir kişi polis aracına bindirildiği sırada Gümüş’ün ensesine tokat attı. Bir başkası ise ‘Kaça sattınız vatanı’ diye bağırdı. Polis araya girerek Gümüş’ü bölgeden uzaklaştırırken, çevredekiler sinkaflı sözlerle tepkisini sürdürdü.

FOTOĞRAFLI