Kadri KAYA/AYVALIK (Balıkesir), () - BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde, Ankara Garı'ndaki terör saldısını protesto için düzenlenen eylemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla haklarında 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 5 kişinin yargılanmalarına başlandı.
Ayvalık'ta, geçen 10 Ekim'de Ankara Garı'ndaki bombalı terör saldırısını protesto için düzenlenen eylemde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla EMEP Ayvalık İlçe Başkanı Ömer Aslan ve eski başkan Cemil Tosunoğlu,  Eğitim-Sen üyeleri Hasan Elmacı, Evren Nesil Dinçer ve Halis Çalık hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettikleri ididasıyla Ayvalık 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Davanın dün yapılan ilk duruşmasına sanıklar Cemil Tosunoğlu, Ömer Aslan, Hasan Elmacı, Evren Nesil Dinçer ve Halis Çalık ile sanık avukatları Cemal Doğan, Hasan Hüseyin Evin, Haluk Yurtseven, Necmiye Şabbaz katıldı. Duruşmada sanıkların savunmaları alındı. Sanık avukatları, müvekkillerinin hakaret kastının olmadığını, sözlerinin siyasi eleştiri hakkı çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini belirtip, beraatlerini istedi. Hakim, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
Sanıklara, duruşma çıkışında Eğitim-Sen Balıkesir İl Temsilciliği, Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Ayvalık Tabiat Platformu üyelerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 50 kişi destek verdi.

FOTOĞRAFLI