YİYECEK VERİLDİ
Marmaris'te yakalanan ve oldukça bitkin halde oldukları görülen darbeci askerler Binbaşı Taner Berber, Astsubaylar İlyas Yaşar ve Gökhan Güçlü'ye önce yiyecek verildi. Gözaltındaki 3 asker sağlık kontrolünden de geçirildi.

AYNI BÖLGEDE 4 KİŞİ DAHA ARANIYOR

Darbeci askerlerden 3'ünün yakalandığı Çetibeli bölgesindeki ormanlık alanda, darbecilerden 4'ünün daha bulunduğu bilgisinin alındığı, bölgede arama ve yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Muğla Valiliği'nce yazılı açıklama yapıldı. Açıklamamada şöyle denildi:
"Marmaris ilçesinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın konakladığı otele saldırıda bulunan asker kılıklı ihanet çetesi
FETÖ/PDY mensubu darbeci eli kanlı canilerin MAK (Muharebe Arama Kurtarma) Timinden Binbaşı Taner Berber, Astsubay İlyas Yaşar ve Astsubay Gökhan Güçlü isimli üç terörist, güvenlik güçlerince yapılan arama çalışmaları esnasında Muğla- Marmaris Karayolu Çetibeli Mevkii'nde yakalanmıştır. Diğer 14 teröristin arama çalışmaları titizlikle ve kesintisiz olarak devam etmektedir" denildi.

ORMANA KAÇANLARDAN 5'İ DAHA ÖNCE YAKALANMIŞTI

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldırıda bulunduktan sonra ormanlık alana kaçan askerlerden ilk önce Hava Kurtarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Yakup Özcan ve Hava Kurtarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Ekrem Benli yakalanmıştı. Ardından da sivil kıyafetle otobüse binip İzmir'e gelen, MAK timinden hava astsubaylar Selman Çankaya ve Serkan Elçi yakalanarak gözaltına alındı. Bu 4 astsubayın ardından, sualtı taarruz (SAT) komandosu Deniz Üsteğmen Ali Sarıbey geçen 21 Temmuz'da sivil kıyafetle karayolunda otostop yaparken yakalanıp, gözaltına alındı. Son 3 kişiyle birlikte, otel saldırısının ardından ormanlık alana kaçan askerlerden 8'i yakalanmış oldu.

1 ASKER DAHA YAKALANDI

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'ın kalıp, ayrıldığı otele saldırıda bulunan ve 2 polisi şehit ederek kaçan askerlerden 3'ünün yakalandığı bölgenin yakınında astsubay Erkan Çıtak da yakalandı. Böylece bugün yakalanan askerlerin sayası 4'e yükseldi.

4 ASKER DAHA YAKALANDI

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'ın kalıp, ayrıldığı otele saldırıda bulunan ve 2 polisi şehit ederek kaçan askerlerden 3'ünün yakalandığı bölgenin yakınında 4 asker daha yakalandı. Bugün aynı bölgede yakalanan darbeci asker sayısı 7'e yükseldi. Bölgede halen firari 10 askeri arama çalışmaları sürüyor.
 

Taylan YILDIRIM, Ali GÜNDOĞAN, Doğuş Esat BERMA, Cavit AKGÜN, / MARMARİS (Muğla), ()