ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında çıkan çatışmada 1 polis memuru ile 1 asker şehit oldu, 2 asker ile 1 polis yaralandı.
Şırnak'ın 14 Aralık'tan bu yana sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre İlçesi'nde güvenlik güçlerinin hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak ve PKK'lılar etkisiz hale getirmek için operasyonları sürüyor. Sur Mahallesi'nde güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında bugün çıkan çatışmada 1 özel harekat polis memuru ile 1 jandarma özel harekatta görevli asker olmak üzere 2 güvenlik görevlisi şehit oldu. Çatışmada, 2 asker ile 1 polis memuru da yaralandı. Yaralı güvenlik görevlileri Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. İlçede güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında çatışmalar yer yer sürüyor.

GATA'da tedavi gören polis memuru ile asker şehit oldu

Şırnak'ın İdil ilçesideki operasyonlarda yaralanan ve 9 gündür GATA'da tedavi gören polis memuru Tayfun Yüce (25) şehit oldu. Nişanlı olan ve Nisan ayında düğün planları yapan Yüce'nin Adana'nın Ceyhan ilçesindeki baba evine ateş düştü. Öte yandan 8 gün önce Sur'daki operasyonlarda yaralanan ve GATA'da tedavi altına alınan Piyade Dağ Komando Uzman Çavuş Hasan Talay'ın şehit olduğu açıklandı.

Şehit polisin Osman Yurt'un acı haberi Sivas'a ulaştı


 ŞIRNAK'In Cizre ilçesinde devam eden operasyonlar sırasında şehit düşen özel harekat polis memuru 44 yaşındaki Osman Yurt'un acı haberi Sivas'taki yakınlarına ulaştı. Şehidin baba evi bayraklar ile donatıldı. Ordu Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi'nde görevliyken geçici görev ile Cizre'ye gönderilen özel hareket polis memuru Osman Yurt, PKK'lı teröristlerin açtığı ateşle şehit düştü. Şehit polisin acı haberi ilk olarak Sivas'ta yaşayan kız kardeşine verildi. Şehidin babası İsa ve annesi Huriye Yurt'un şehit polisin Ordu'daki evinde gelinleri Rabia ve torunlarının yanında olduğu öğrenildi. Şehidin şu an kimsenin olmadığı baba evi, polis ekiplerince taziye için açıldı. Şehidin evinin bulunduğu apartman da Türk bayrakları ile donatıldı.



Şehit polis Osman Yurt'un eşi Rabia Yurt ile oğulları Oğuzhan, Ömer Faruk ve Burak ile anne ve babası, haberi alınca Sivas'a hareket etti. Şehit polis Osman Yurt'un çocukluk arkadaşı olan İdris Ölmez, "Çok iyi bir insandı. İyi bir arkadaşımız iyi bir komşumuzdu. Kimseyi incitmezdi. Allah şehitlik nasip etmiş. Allah gani gani rahmet eylesin. Duyunca çok üzüldük. Bütün şehitler evladımız. üzülüyoruz ama elden bir şey gelmiyor. PKK kahrolsun" diye konuştu. Şehit polis memuru Osman Yurt'un cenazesi, yarın Şırnak'taki törenin ardından uçakla Sivas'a getirilecek ve ikindi namazı sonrası toprağa verilecek.