EDİRNE’de donarak öldüğü sanılan ancak otopsi raporunda gasp edilerek tüfekle öldürüldüğü tespit edilen 5’i çocuk 9 Afganistan uyruklu kaçak soruşturmasında tutuklanan Ersin Kuruoğlu’nun, Budakdoğanca köyünde çobanlık yaptığı ortaya çıktı. Afganistanlı kaçakla telefon görüşmeleri tespit edildiği için katil zanlısı haline gelen Kuruoğlu ise kaçakları kendisinin değil firarda olan arkadaşının öldürdüğünü öne sürdü.
Bulgaristan’a sınırındaki Budakdoğanca Köyü Kırçeşme Mevkii'nde geçen Nisan ayında cesetleri bulunan 5’i çocuk 9 kişinin otopsi sonucu yurt dışına yasa dışı yollardan gitmek isteyen 2 Afganistan uyruklu aileye ait olduğu belirlenmişti. Jandarma ekiplerinin 8 aylık soruşturması kapsamında gözaltına alınan 4 kişiden Ersin Kuruoğlu tutuklanmış, Budakdoğanca Köyü’nde oturduğu belirlenen biri kadın 3 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
ADANA’YA KAÇMIŞ
Kaçakların cinayetine ilişkin detaylarda ortaya çıkmaya başladı. Afganistanlı kaçaklardan birinin, şüphelilerden Ersin Kuruoğlu ile telefon görüşmeleri yaptığı tespit edildi. Ayrıca Kuruoğlu’nun kaçakların öldürüldüğü mevkiiye yakın Budakdoğanca Köyü’nde çobanlık yaptığı ve yurt dışına gidecek olan kaçaklara da yardım ettiği, olayın ardından eşiyle birlikte Adana’ya taşındıkları belirlendi.
JANDARMA DİĞER ŞÜPHELİNİN PEŞİNDE
Tutuklanan Ersin Kuruoğlu’nun ifadesinde cinayetle suçladığı arkadaşı ise jandarma ekiplerince aranıyor. Yaklaşık 2 ay önce ailesi tarafından kayıp başvuru yapıldığı öğrenilen ve adı açıklanmayan şüphelinden haber alınamıyor.
ANNESİNİN KUCAĞINDA ÖLDÜ
Avrupa ülkelerine gitmek için Bulgaristan sınırındaki köye gelen 9 Afganistanlı uyruklu kaçaktan 5’inin 2 ile 13 yaş arasında olduğu, Afganlı kadının 2 yaşındaki bebeğini korumak için sarıldığını ancak tüfek saçmalarının isabet etmesi sonucu o vaziyette öldükleri tespit edildi.
KAÇAKLARA YARDIM EDİYORMUŞLAR
Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Ö.T., Budakdoğanca Köyü oturan A.F. ve eşi L.F.’nin ise yurt dışına gidecek olan kaçaklara köyden geçişleri sırasında yardımcı oldukları ve köyde çobanlık yaptıkları öğrenildi.

FOTOĞRAFLI