BURSA’da, geçen yıl Temmuz ayında, tuvalet ve banyodan damlayan su nedeniyle tartıştığı üst kattaki dairenin sahibi Özcan Devrim'i bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Mustafa Aginel (37) ve oğlu M.A. (16) yargılanması tamamlandı. Mustafa Aginel'e, 'Adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası verildi. Sanığın duruşmadaki iyi hali ve olaydaki tahrik unsurunu dikkate alan mahkeme heyeti bu cezayı 15 yıla indirirken; aynı davada 'Cinayete azmettirmek' suçundan yargılanan M.A. ise 3 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum oldu.

Olay, merkez Nilüfer İlçesi Fethiye Mahallesi Fen Sokak'ta geçen yıl Temmuz ayında meydana geldi. Mustafa Aginel, iddiaya göre üst kat komşusunun evinin banyo ve tuvaletinden sızan suyun kendi dairelerine damlaması sonucu, daire sahibi Özcan Devrim ile tartıştı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüşünce Özcan Devrim, iddiaya göre Mustafa Aginel'in bıçak darbesi ile ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Devrim öldü. Mustafa Aginel ile kavgaya karışan oğlu M.A. gözaltına alındı. Mahkemeye çıkartılan şüpheliler tutuklandı.

Bursa 4'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Adam öldürmek' suçundan dava açılan Mustafa Aginel ile 'Cinayete azmettirmekle' suçlanan oğlu M.A.'nın yargılanmalarına devam edildi. Daha önce verdiği ifadede, Özcan Devrim'in sahip olduğu kattan evlerine 3 yıldan bu yana tuvalet ve banyodan sızıntı olduğunu, evde oturan kiracıdan sonuç alamayınca ev sahibi Özcan Devrim'i aradıklarını söyleyen Mustafa Aginel, şöyle dedi:
"Özcan Devrim görüşmek için o akşam benim eve geleceğini söyledi. Saat 23.00 sıralarında cep telefonu ile arayıp geldiğini söyledi. Ben de oğlum ile yanına gittim. Elimi uzattım kabul etmedi. Küfürler edince onu uyardım. Sinirlenip bana yumruk atınca aramızda kavga çıktı. Bu sırada oğlum elindeki bıçak ve sopa ile yanımıza geldi. Ben de yere düşen bıçağı alıp kendimizi savunmak için rastgele salladım. Onu bıçakladığımı hatırlamıyorum. Amacım kesinlikle öldürmek değildi."

Mahkeme heyeti karar aşamasına gelen yargılama sonunda Mustafa Aginel’e ömür boyu hapis cezası verdi. Sanığın duruşmadaki iyi halini ve tahriki dikkate alan mahkeme heyeti cezayı 15 yıla indirdi. Mahkeme heyeti aynı davada yargılanan Aginel'in oğlu M.A.’ya ise 'Azmettirmek' suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezası verdi.