Hakan ÇELİKBAŞ/ SAMSUN, () - SAMSUN'da 41 yaşındaki Zafer Köroğlu'nu tabancayla öldürüp 55 yaşındaki Bekir Akduman'ı da kolundan yaraladığı iddiasıyla bugün adliyeye çıkarılan cezaevi firarisi 23 yaşındaki Caner Macit tutuklandı. Adliyeye girerken zafer işareti yapan şüphelinin 9 ayrı suçtan arandığı ortaya çıktı.
Samsun'da işlediği bir suçtan Bafra Yarıaçık Cezaevi'nde yatan Caner Macit, 5 ay önce cezaevinden firar etti. Polis tarafından aranan Macit, iddiaya göre 5 aylık dönem içinde Samsun merkez ve ilçelerinde silahla kasten adam yaralama, silah kanununa muhalefet, işyeri kurşunlama, araç kurşunlama gibi 9 ayrı suç işledikten sonra geçen Ağustos ayında İstanbul'a kaçtı.
15 gün önce İstanbul'dan Samsun'a dönen Caner Macit, dün İlkadım İlçesi 100 Yıl Bulvarı Saitbey Mahallesi'nde yürürken çay ocağında oturan daha önceden aralarında husumet bulunan Zafer Köroğlu'nu gördü. Üzerindeki ruhsatsız tabancasını çıkartıp iki el ateş etti.  Zafer Köroğlu sırtına isabet eden ve göğsünden çıkan kurşunla ağır yaralanırken, seken bir kurşun çay ocağında oturan Bekir Akduman'ı kolundan yaraladı.
HASTANEDE ÖLDÜ
Şüpheli olay yerinden yaya olarak kaçtı. Yaralılar ise Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Zafer Köroğlu yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, şüpheliyi aynı gün Atakum İlçesi'ndeki saklandığı evde olayda kullandığı tabancayla birlikte yakaladı. 
Polise ifade vermeyen Macit, bugün geniş güvenlik önlemi altında üzerine polis kıyafeti giydirilerek adliyeye çıkarıldı. Şüphelinin gülerek zafer işareti yapması dikkat çekti. Cumhuriyet savcısında da susma hakkını kullanan Caner Macit, sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı.

FOTOĞRAFLI