Salih ÜÇTEPE/ ADANA, ()-ADANA'daki kavgada 31 yaşındaki Kadir Yaltırık'ı av tüfeğiyle öldürdüğü suçlamasıyla yargılanan 23 yaşındaki Abdurrahim Üçgül için verilen iki farklı rapor üzerine, akıl sağlığının yerinde olup olmadığına Adli Tıp Genel Kurulu karar verecek.
Olay, merkez Çukurova İlçesi'ne bağlı Güzelyalı Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, aynı mahallede oturan Abdurrahim Üçgül ile 23 yaşındaki Ulaş Özaslan arasında 30 Aralık 2012'de kavga çıktı. Bu olaydan 3 gün sonra Ulaş Özaslan ile arkadaşı 30 yaşındaki Ersin Yaltırık, Abdurrahim Üçgül'ü yumrukladı. Yaltırık'a karşı kinlenen Üçgül, iddiaya göre hasmını vurmak için plan yaptı. 7 Nisan 2013 gecesi, başına kar maskesi, eline de siyah deri eldiven takıp Ersin Yaltırık'ın komşusu ve kuzeni olan Kadir Yaltırık'ın tek katlı evinin çatısına çıkarak, beklemeye başladı. Üçgül, ses duyarak çatıya çıkan Kadir Yaltırık'ı Ulaş sanarak av tüfeğiyle vurarak öldürdü.
ÖLENİN KARDEŞİ, KATİL ZANLISININ BABASINI ÖLDÜRDÜ
Bu olaydan 22 gün sonra da, öldürülen Kadir Yaltırık'ın kardeşi 25 yaşındaki Necmi Yaltırık, ağabeyinin katil zanlısı Üçgül'ün babası 59 yaşındaki Sıdkı Üçgül'ü tabancayla başından vurarak öldürdü. Farklı savcılar tarafından yapılan soruşturma sonunda Abdurrahim Üçgül ve Necmi Yaltırık hakkında, farklı mahkemelere 'tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Tutuklu sanık Abdurrahim Üçgül'ün yargılandığı 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki savunmasında, cinayeti tasarlayarak işlemediğini söyledi. Üçgül, amacının kendisine yumruk atan Ersin Yaltırık'ı korkutmak olduğunu Kadir'i isteyerek öldürmediğini savundu. Abdurrahim Üçgül, akıl sağlığının yerinde olup olmadığının belirlenmesi için Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne gönderildi. Gelen raporda Üçgül'ün akıl sağlığının, işlediği fiilin anlam ve sonuçlarını algılamasını ve bu fille ilgili davranışlarını yönlendirme yeteneğini ortadan kaldırıcı nitelikte olup suç tarihinde müspet suçu nedeniyle cezai ehliyeti olmadığı belirtildi. İtiraz üzerine Üçgül, İstanbul Adli Tıp Kurumu 4'üncü İhtisas Dairesi'ne gönderildi. İhtisas dairesi ise Üçgül'ün akıl sağlığının yerinde ve cezai ehliyete sahip olduğu yönünde rapor verdi. Bu çelişki üzerine mahkeme heyeti Abdurrahim Üçgül'ün akıl sağlığının belirlenmesi için dosyayı bu kez Adli Tıp Genel Kurulu'na gönderdi.


FOTOĞRAF