Bekir KARAKOCA/ADANA, () - ADANA'da, kendisi gibi bankacı olan eşine hakaret ettiğini ileri sürdüğü emlakçı 53 yaşındaki Muzaffer Umut'u yaralayıp, oğlu 24 yaşındaki Doğukan Umut'u öldürmek suçundan 28 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan banka müdürü 42 yaşındaki Soner Ataç'ın cezaevinde yaptığı resimler sergilenecek.
26 Ocak 2011'de meydana gelen olayda, emlakçılık yapan Muzaffer Umut'tan daire satın alan bir kişi, cinayetten 2 gün önce 100 bin lirayı Umut'a havale ettirmek istedi. Banka görevlisi Ayşe Ataç, havale parası alınması gerektiğini söyleyince bu kişi ödemek istemedi. Bunun üzerine emlakçı Muzaffer Umut, telefonla aradığı bankacı Ayşe Ataç'a hakaret etti. Bir gün sonra da bankaya gelen Muzaffer Umut, bu kez banka müdürüne, bankanın müşterisi olduğunu söyleyip Ataç'ın görevine son verilmesini istedi.
EŞİ EMLAKÇININ BÜROSUNA GİTTİ
Eşinin yaşadığı olayı öğrenen ve aynı bankanın bir başka şubesinde müdür olan Soner Ataç, bankanın güvenlik kamerası kayıtlarından tespit ettiği Muzaffer Umut'un bürosuna gitti. Görüşme sırasında çıkan tartışmada Ataç, tabancasıyla emlakçıyı ayağından yaraladı, babasını korumaya çalışan oğlu Doğukan Umut'u da öldürdü. Tutuklanan Ataç, yargılandığı 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kasten öldürme suçundan 25 yıl, yaralama suçundan da 3 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.
CEZAEVİNDE RESİM YAPTI
Cezası kesinleştikten sonra Adana'nın Pozantı İlçe Cezaevi'ne nakledilen Soner Ataç, burada resim yapmaya başladı. Günlerini bu şekilde geçiren Soner Ataç, yaptığı resimleri ailesinin de desteğiyle sergilemeye karar verdi. Bunun üzerine çalışmalarını tamamlayan Ataç'ın eserleri 9 Nisan'da Tarihi Kız Lisesi'nde sergilenecek. Ataç'ın 'Karanlıktan Aydınlığa' ismini verdiği serginin açılışını ise, bir süre birlikte cezaevinde yattığı eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak yapacak. Cezaevinde iken ilk kişisel resim sergisini açacak olan Ataç'ın resim yaparak kendini sıkıntılarından kurtulmaya çalıştığı bildirildi.

FOTOĞRAFLI