Salih ÜÇTEPE/ADANA, () - ADANA'da 17 yaşındaki Mazlum Mehmet Karadağoğlu'nu tanınmamak için kara çarşaf giyip pembe şemsiye ile yaklaşarak öldürdüğü iddia edilen 17 yaşındaki F.E., ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, olay günü şehir dışında olduğunu söyledi. F.E., olay günü Hatay'da olduğunu gösterdiği tanıklar da doğrulayınca adli kontrol kararı ile tahliye edildi.
İddiaya göre, Mazlum Mehmet Karadağoğlu ile F.E. arasında uyuşturucu meselesi yüzünden husumet oluştu. Karadağoğlu, karşılaştığı F.E.'yi tabancayla öldürmek için ateş etmek istedi. Ancak bir arkadaşları Karadağoğlu'nun elindeki tabancayı tutunca F.E. kaçtı. Daha sonra F.E., sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta Melis G. ismiyle sahte bir hesap oluşturarak Mazlum Mehmet Karadağoğlu'na arkadaşlık isteği göndererek 31 Ekim'de Şehit Erkut Akbay Mahallesi'nde buluşmak için sözleşti. F.E., iddaya göre kara çarşaf giyip yanına pembe şemsiye alarak kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin kullandığı motosikletle geldiği buluşma noktasında tabancayla Karadağoğlu'nu öldürdü.
Yoldan geçen Suriyeli Mustafa Bozi'nin de hafif yaralandığı saldırının ardından şüpheliler, kullandıkları motosikletin üzerine kara çarşafı ve pembe şemsiyeyi bırakıp kaçtı. Karadağoğlu'nun yanında bulunan H.S., çarşafı kaldırarak ateş eden kişinin F.E. olduğunu ileri sürdü. Gözaltına alınan F.E., ifadesinde suçlamayı kabul etmedi ancak katil zanlısı olarak tutuklandı.
ŞEHİR DIŞINDA OLDUĞUNU ÖNE SÜRDÜ
F.E. 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, 'yaralama' suçundan ise 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. F.E. olay günü Hatay'da olduğunu öne sürerek, "Arkadaşım Ahmet Can Tırlı ve babası Mustafa Tırlı ile birlikte Hatay'a araba bakmaya gitmiştik. Arabayı beğenmediler. Dönerken Ceyhan'a uğradık. Çay içip tatlı yedik. Saat 04.00 gibi Adana'ya döndük. Bahsedilen olayda Mazlum bana değil S.T.'ye ateş etmişti. Benim Mazlum Mehmet Karadağoğlu ile bir husumetim yok" diye savunma yaptı.
Mustafa ve oğlu Ahmet Can Tırlı da ifadelerinde F.E. ile birlikte olay günü Hatay'a gittiklerini doğruladı. Ahmet Can Tırlı ise yolculuk sırasında da çok sayıda fotoğrafı çekildiklerini istenirse mahkemeye sunacağını söyledi.
Ölen Karadağoğlu'nun anne ve babası ise oğullarını öldürenin kim olduğu belli olana kadar kimseden şikayetçi olmayacaklarını söyledi. Mahkeme heyeti, Ahmet Can Tırlı'nın bahsettiği fotoğrafların polis tarafından alınarak mahkemeye sunulmasına karar vererek F.E.'yi adli kontrol kararı ile tahliye edip duruşmayı ertelendi.

FOTOĞRAFLI