İZMİR, () - CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, ihaleye fesat karıştırmak iddiasıyla 7 yıldır süren yargılama sonunda beraat etmesi nedeniyle basın toplantısı düzenledi. Başak, yaşadığı durumu Ferhan Şensoy'un oynadığı 'Pardon' filmine benzetti, “Bana yedi yıl sonra 'pardon hata yapmışız' dendi" ifadelerini kullandı.
2007 yılında, CHP İzmir İl Genel Meclisi üyesiyken, 'Seher Operasyonu' sonrası ihaleye fesat karıştırmak iddiasıyla 7 yıldır Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak söz konusu davadan beraat etmesi nedeniyle basın toplantısı düzenledi. Yargı sürecinde 98 gün tutuklu kalan Başak, yaşadığı durumu Ferhan Şensoy'un oynadığı 'Pardon' filmine benzetti, “Bana yedi yıl sonra 'pardon hata yapmışız' dendi" ifadelerini kullandı. Siyasetin kişisel güç ve menfaatler için yapılamayacağını, daha güzel bir ülke ve daha güzel bir dünya yaratmak için yapılması gerektiğini vurgulayan Başak, İl Genel Meclisi üyesiyken tanımadığı birinin kendisini aradığını ve yardım istediğini ifade etti. Başak yaşadığı süreci şöyle anlattı;
“Yardım isteyen herkesin derdine sıkıntısına koşmak bulunduğum konum itibariyle benim görevimdir. Telefonla arayan kişi evini borçlarından dolayı icrada kaybetmiş. Bin bir emekle sahip olduğu, yıllarca yuvası olan tek varlığı elinden gitmiş ve icrada satılmış. Bu amca zor bela toparladığı parayla evini geri almak istemiş, ama alan kişiyle görüşmesinde başarısız olmuş. İzmir'in yönetiminde halkımız tarafından yetkili kılınan bizlere ulaşmaya çalışmış. Ancak ulaşabildiği ve ilgilenen tek kişi de ben olmuşum. Yapım ve görevim gereği amcanın sıkıntısını çözmek için evi icradan alan kişiye telefonla ulaştım. İl genel meclisi üyesi olduğumu ifade ettim. Evini geri almak isteyen bu gariban amcaya evini geri vermesi için ricada bulundum. İhale işlerini takip eden bu kişinin telefonu çeşitli konulardan dolayı dinleme altındaymış. Bu konuşmadan bir süre sonra bu kişi tutuklandı. Onunla iletişimi olan herkesi de gözaltına aldılar. Bir kere telefonla konuştuğum, yüzünü bile görmediğim bu kişiyle olan iki cümlelik bir diyalogdan dolayı üç ay tutuklu kaldım. Dava ise 7 yıl sonra sonuçlandı. Çok şükür ki aklandım."
YAŞADIKLARINI PARDON FİLMİNE BENZETTİ
Başak, “Geç gelen adalet, adalet değildir" diyerek, yaşadığı durumu Ferhan Şensoy'un oynadığı 'Pardon' filmine benzetti ve şöyle konuştu:
“Bana yedi yıl sonra 'pardon hata yapmışız' dendi. Ama geride çektiğimiz sıkıntılar kaldı. Ben yine şanslıydım. Peki, şanslı olamayan ve adaletin geç tecelli etmesinden dolayı sıkıntılar yaşayan kişiler ve aileleri ne olacak? İşte biz bu nedenle siyaset yapmaya devam edeceğiz. Halkın iktidarını kuracağız ki insanlar adaletin yanlışlığı altında ezilmesin. Aksine adaletin doğruluğuyla yücelsinler. Gariban, ezilen halkımız kimsenin önünde eğilmek zorunda kalmasın. Sadakayla yaşamak zorunda kalmasın. 7 yıl önce yaşananlarda yanımda dimdik duran babama, anneme, cefakâr ve vefakar biricik eşime, evlatlarıma ve tüm yakınlarıma, dostlarıma teşekkürü bir borç bilirim."

FOTOĞRAFLI