Özkan ARSLAN/İSTANBUL,() BEYOĞLU’nda trafik ışıklarında yolun karşısına geçmeye çalışan kadına motosiklet çarptı. Kaza sonrası yerde ambulans bekleyen yaralıyı, yoldan geçen Cezayirli turist gömleğiyle güneşten korudu.
Kaza, saat 14.00 sıralarında Fındıklı trafik ışıklarında meydana geldi. Yanında bulunun arkadaşıyla Mimar Sinan Üniversitesi'nin önünden yolun karşısına geçmeye çalışan İlke Akbulut’a (34), Şeref Aydemir’in (51) kullandığı motosiklet çarptı. Kaza sonrası yaralanan İlke Akbulut’un yardımına, yanındaki arkadaşı ve yoldan geçen Cezayirli turist Bara Hakim koştu. Arkadaşı, sürekli yüzünü okşadığı yaralı İlke Akbulut’un kendinden geçmemesi için çaba harcadı. Yerde bir süre ambulans gelmesini bekleyen İlke Akbulut, güneş ışınlarından rahatsız olunca Cezayirli turist Bara Hakim, üzerinden çıkardığı gömleğiyle güneşi engellemeye çalıştı. Ambulansla Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Akbulut’un hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.
İfadesi için gözaltına alınan motosiklet sürücüsü Şeref Aydemir, “Araçlar geçerken ben de onların yanından geçiyordum. Kadın yola bakmadan geçmek istedi. Ben kornaya bastım, o anda da motoru durduramadım, çarptım” diye konuştu.

(FOTOĞRAF)