Ceyhun ÖZER / CEYHAN(Adana), () - ADANA'nın Ceyhan İlçesi'nde terör örgütü PKK ve şehir yapılanması KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 21 kişi gözaltına alındı.
Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği ekipleri, teknik takip sonucu belirlenen 25 ayrı adrese bugün saat 04.30 sıralarında operasyon düzenledi. Adana Emniyet Müdürlüğünün de destek verdiği operasyona yaklaşık 1000 polis memuru katılırken, havadan helikopter desteği de sağlandı. PKK ve KCK'nın propagandasını yapan örgütün gençlik yapılanmasıyla irtibatlı olduğu belirlenen merkeze bağlı Küçükkırım, Belediye Evleri, Yarsuat, 6 Ocak, Esentepe mahallelerinde bulunan 25 ayrı adrese arama yapıldı. Ceyhan İlçe Emniyet Müdürü Bülent Tırnaksız'ın yönettiği operasyonda mahalleyi abluka altına alan polis ekipleri, zırhlı araçlar ve uzun namlulu silahları ile olası saldırılara karşı sokak giriş ve çıkışlarını tuttu. Polis helikopterinin havadan görüntü desteği sağladığı operasyonlarda şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen 2 adet ruhsatsız av tüfeği, örgütsel doküman ve bilgisayarlara el konuldu.
Operasyonlarda gözaltına alınan 21 şüpheli, Ceyhan Devlet Hastanesi'ndeki sağlık kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Operasyonlarda yakalanamayan 7 şüphelinin ise aranmasına devam edildiği bildirildi.

FOTOĞRAFLI