ORDU İl Emniyet Müdürlüğü'nde, Altınordu İlçesi'nde çarşafa sarılı yarısı çürümüş durumda cesedi bulunan yeni doğmuş bebeğin annesinin bulunması için özel ekip oluşturuldu.
İl Emniyet Müdürlüğü'nde makamında bugün basın toplantısı düzenleyen İl Emniyet Müdür Yardımcısı Orhan Memiş, Altınordu İlçesi'ne bağlı Bahçelievler Mahallesi'nde geçen hafta Pazartesi günü koku gelmesi üzerine lise öğrencileri tarafından binaların arasındaki boşlukta bulunan yeni doğmuş, yarısı çürümüş ve kemikleri ortaya çıkmış bebek cesedinin kime ait olduğunu belirlemek için soruşturmanın sürdüğünü belirtti. Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde olayın aydınlatılması için özel bir ekip kurulduğunu, cesedin otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildiğini, otopsi sonucunun da henüz gelmediğini belirten Memiş, "Beyaz bir çarşafa sarılı vaziyette, yeni doğmuş olduğu tahmin edilen, ancak ne zaman ve ne şekilde bırakıldığı henüz tespit edilemeyen bir bebek cesedi bulunmuştur. Bebek cesedinin büyük bir kısmı çürümüş olduğundan dolayı yaş ve cinsiyeti tespit edilememiş, gerekli inceleme ve araştırma için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderilmiştir" dedi.
BİLGİSİ OLAN POLİSE HABER VERSİN
Olayın aydınlatılması için vatandaşlardan yardım beklediklerini, ihbarda bulunacak olan vatandaşların kimlik bilgilerinin gizli tutulduğunun altını çizen Memiş, "Tüm vatandaşlarımızın konuyla ilgili sahip oldukları her türlü bilgi ve duyumu 155 polis imdat hattını arayarak ya da en yakın polis birimine başvurarak bildirmelerini özellikle rica ediyoruz. Müdürlüğümüze yapılan tüm ihbarlarda, ihbarda bulunan vatandaşlarımızın kimlikleri gizli tutulmaktadır. Bu konuda hiçbir vatandaşımızın endişe vermesine gerek yoktur" dedi.
Orhan Memiş, olayın aydınlatılması, bebeğin kime ait olduğunun belirlenmesi için Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan özel ekibin çalışmalarını sürdürdüğünü ve konuyu takip ettiğini de sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI