'İÇİMİZDE HAİNLER VARDI'

İstanbul merkezli olarak yapılan ve askeri casusluk davası olarak bilinen 'gizli bilgi ve belge bulundurma' davasında Anayasa Mahkemesi'nin, 'Adil yargılanma haklarının ihlal edildiği' kararını vermesiyle, Şirinyer Askeri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Deniz Yarbay Tamer Çetin tahliye oldu.

Kendisini 'gizli görevde' bilen 8 yaşındaki oğlu Kerem'e de, kavuşacak olan Deniz Yarbay Tamer Çetin, eşi Güfran Çetin ve oğlu Bartu Çetin'le cezaevinden çıktı. Yarbay Çetin, tahliye kararı cezaevine ulaşınca kışlık üniformasını içeride giyip işlemlerin tamamlanmasını eşi ve büyük oğlu Bartu ile bekledi.

Cezaevinden kendisini almaya gelen ve daha önce tutuklu bulunan silah arkadaşlarıyla hatıra fotoğrafı çektiren Yarbay Tamer Çetin, "Devlet içinde yapılanmış hainler yüzünden, bunların bir kısmı TSK içinde, bir kısmı adliye içinde bir kısmı polis içinde, Atatürkçü kimliğimiz yüzünden ben ve diğer silah arkadaşlarım hapse atıldık. Ama yılmadık bunu halkımız nezdinde de kazandığımıza, inanıyorum. Biz bu mesleğe gerekirse ölmek için girdik. Hapse atılmamız da böyle bir görevdi. Şimdi üniformamızla dimdik çıktık.

Bu ülkeyi bölemeyecekler, böldürmeyeceğiz. Biz zaten zor şartlar için eğitilmiştik. Küçük oğulum şu anda görevden dönmemi bekliyor. Ben ve silah arkadaşlarım bunları, yaşadıklarını gurur madalyası olarak taşıyacağız. En büyük temennimiz onlar adil yargılansın. Adı gerekçeli olan kendisi gerekçesiz olan kararlara cezalandırıldık" dedi.