AVCILAR’da yaklaşık bir yıl önce deniz kenarında ölü olarak bulunan 28 yaşındaki Medet Altun’un cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Bir özel televizyon kanalına çıkan Medet Altun’un evli sevgilisi Sevda A., cinayeti diğer sevgilisinin işlediğini iddia etti. Bu iddia üzerine polis önce stüdyo bahçesinde bekleyen Hasan G.’yi daha sonra yayında bulunan Sevda A.’yı gözaltına aldı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma sürüyor.
Avcılar’da 30 Ocak 2013'te inşaat işçisi Medet Altun kayalıkların arasında ölü olarak bulundu.

Ceset üzerinde yapılan incelemede başının arkasındaki bölümde kafatasının kırık olduğu tespit edildi. Ancak yaranın düşme sonucu mu yoksa bir cisimle vurulma sonucumu meydana geldiği tespit edilemeyince olay kayıtlara şüpheli ölüm olarak geçti.

Bir özel televizyon kanalında Medet Altun’un ölümüyle ilgili yapılan programda gelen itiraf olayla ilgili soruşturmanın yönünü değiştirdi. Medet Altun’un ölmeden önce sosyal medya üzerinden tanışıp gönül ilişkisi kurduğu evli sevgilisi 39 yaşındaki Sevda A. katıldığı programda cinayeti diğer sevgilisi Hasan G.’nin işlediğini söyledi. Program sunucusunun neler oldu sorusunu üzerine boşanma davalı eşinden iki çocuğu bulunan Sevda A. “Bu olayı Hasan bey yaptı. Medet bana düşkündü, telefonlar geliyordu, Hasan bunu biliyordu. 'Seni böyle rahatsız edemez' dedi, 'Onunla görüşmeyeceksin' dedi. Medet’le de konuştu . Bana 'Sen bu işi bana bırak' dedi.” dedi.

Bu itiraf üzerine programın yayınlandığı stüdyonun bahçesinde bekleyen Hasan G. polis tarafından gözaltına alındı. Polis daha sonra halen yayında olan Sevda A.’yı da gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdüğü belirtildi.

AVCILAR'da öldürülen Medet Altun cinayetiyle ilgili canlı yayında katili bildiğini iddia eden Sevda A. Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi.

Evli ve iki çocuklu Sevda A. Medet Altun'u duygusal ilişki yaşadığı Hasan G. tarafından öldürüldüğünü iddia etmişti. Açıklamalarının ardından polis tarafından gözaltına alınan Sevda A. önce boşanma davalı eşinden olma 16 yaşında ve 8 yaşındaki çocuklarını yakınlarını bırakması için evine götürüldü. Daha sonra cinayet büro amirliğine getirilen Sevda A. Medet Altun'un öldürülmesiyle ilgili sorgulanacağı öğrenildi.

Öte yandan Emniyet Müdürlüğü binasına girerken basın mensuplarının Medet Altun'u tanımadığınızı söylemiştiniz sorusuna "Tanıyormuşum" diyerek yanıtladı. Bir basın mensubunun birliktemi öldürdünüz sorusuna ise "Hayır benim bir ilgim yok" şeklinde cevap verdi.