ÇANAKKALE'de, yaşlı bir kadını kandıran telefon dolandırıcılığı zanlısı yaşı küçük 2 kişi, ardından yaşlı bir adamı yine kendilerini savcı olarak tanıttıktan sonra korkutarak dolandırmak isterken polis tarafından suçüstü yakalandı.
Adı öğrenilemeyen yaşlı bir kadına dün öğlende telefonla ulaşan A.A. (17) ile M.Y. (17), kendilerini savcı olarak tanıttı. Zanlılar, banka hesabının terör örgütünce kullanıldığına inandırdıkları kadını korkutarak, hesabındaki para ve evindeki ziynet eşyalarını istedi. Zanlılara kanan kadın, iki bilezik, yedi küçük altın, 1380 lira, 600 Euro ve 50 Dolar nakit parasını bir torbaya koyarak, kendisine söylenen adrese götürüp bıraktı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan kadın polise giderek şikayetçi oldu.
Aynı kişiler, akşam da bu kez yaşlı bir adamı dolandırmak istedi. A.A. ile M.Y., Çarşı Caddesi'nde dolandırmak istedikleri kişiden parayı teslim almak isterken, takipteki polis ekiplerince suçüstü yakalandı. Yaşlı kadının şüphelilere teslim ettiği ziynet eşyası ve nakit paraya da ulaşıldığı, sahibine teslim edildiği belirtildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından, iki zanlı adliyeye sevk edildi.

FOTOĞRAFLI