ÇANAKKALE'nin Biga İlçesi'ne bağlı Ambaroba Köyü'nde Kaymakamlık'tan yardım getirdiğini söyleyen iki şüpheli, yaşlı kadının evinden altı çeyrek altın ile 800 lirayı çaldı. Jandarma ekiplerince yakalanan şüpheliler H.S. ile Y.T., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Biga'ya bağlı Ambaroba Köyü'nde yaşayan 77 yaşındaki F.K.'nın evine geçen pazertesi günü saat 20.30 sıralarında gelen H.S. ile Y.T., Kaymakamlık'tan 100 lira yardım getirdiklerini söyledi. Yaşlı kadına 200 liralık banknot veren ve paranın üstünü bekleyen şüpheliler, bu yöntemle F.K.'nın birikimini koyduğu yeri öğrendi. Paranın üstünün verildiği sırada şüphelilerden biri F.K.'yı oyalarken, diğeri ise kadının birikimi olan altı çeyrek altın ile 800 lirayı çaldı. Şüpheliler evden ayrıldıktan kısa bir süre sonra durumu fark eden F.K. jandarmaya başvurup, şikayetçi oldu.
İhbar üzerine çalışma başlatan jandarma iki şüpheli yakalandı. İlçe jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen H.S. ile Y.T., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

FOTOĞRAFLI