Ümit TÜRK/İSTANBUL, ()- "MİT TIR"ları davasında, karar arasında çıktığı adliye binası önünde kameraların önünde silahlı saldırıya uğrayan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, eşi Dilek Dündar ile birlikte adliyenin içindeki polis merkezi amirliğinde ifade verdi.

Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı "MİT TIR'ları haberi" davasında karar beklenirken adliye önünde Can Dündar'a, yanında eşi Dilek Dündar ve CHP Milletvekili Muharrem Erkek bulunduğu sırada silahlı saldırı düzenlendi.

Saldırıdan yara almadan kurtulan Dündar daha sonra adliyede devam eden duruşmasına girdi. Duruşma çıkışı açıklamalarda bulunan Dündar, yeniden adliye binasına girdi. Can Dündar ve eşi Dilek Dündar avukatlarıyla birlikte adliye binasındaki polis merkezinde, bugünkü saldırıya ilişkin ifade verdi; saldırgan Murat Şahin hakkında şikayette bulundu. Dündar ifade verdiği sırada aynı davadan yargılanan Erdem Gül de polis merkezinin kapısında bekledi. HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de adliyedeki polis merkezine gelerek Dündar ile görüştü. Yaklaşık 2 saat ifade veren Dündar ve eşi, emniyet müdürlüğünden görevlendirilen polis korumaları eşliğinden adliyeden ayrıldı.

FOTOĞRAFLI