Bülent CİVANOĞLU/BURSA, () - BURSA’da dolandırıcıların son 4 yılda kendilerini savcı veya polis olarak tanıtarak cep telefonuyla aradıkları 857 kişiyi tuzağa düştü. Gelen telefonlara inanan vatandaşların dolandırıcıların hesaplarına aynı süre için 1 milyon 786 bin lira yatırdıkları bildirildi.
Telefonla yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı bilgilendirme çalışmalarına rağmen vatandaşlar dolandırıcıların tuzağına düşmekten kurtulamıyor. Kendilerini savcı veya polis olarak tanıtarak, “Hesabınız terör örgütlerinin eline geçti” yalanını kullanıp dolandırıcılık yapanların yakalanması için polis, hem operasyon, hem de vatandaşı bilgilendirme çalışması yapıyor.
Bursa’da dolandırıcılık olaylarında ön plana çıkan kentler arasında yer alıyor. 4 yılda dolandırıcıların tuzağına düşen 857 kişi, verilen hesaplara toplam 1 milyon 786 bin 92 lira yatırdı. Olayları soruşturan polis aynı süre içinde 83 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı. Bu kişilerden 63'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Yetkililer, kendilerine bu tür telefon edilen gelen kişilerin söylenenlere inanmamaları gerektiğini vurgulayarak, “Hiçbir polis veya savcı vatandaşı telefonla aramaz. Bu tür telefonlar geldiği zaman ilk yapılması gereken polise başvurmak olmalı” diye konuştular.