GENELKURMAY Başkanlığı, Bursa ve Kilis’te 4 terör örgütü IŞİD üyesinin yakalandığını açıkladı. Bursa’da yakalanan IŞİD terör örgütü üyesi 2 kişinin Rus uyruklu olduğu belirtildi.
Genelkurmay Başkanlığı'nın web sayfasında terör örgütlerine yönelik son 24 saat içerisinde yapılan operasyonlara ilişkin bilgi verildi. Açıklamada, "Bursa’da icra edilen operasyonda DEAŞ Terör Örgütü mensubu olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu iki şahıs yakalanarak gözaltına alındı" bilgisi verilirken Kilis'in Elbeyli İlçesi'nde de Türkiye’den Suriye sınırına yasa dışı yollardan geçmeye çalışan ve IŞİD üyesi olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu 2 kişinin yakalandığı belirtildi. 
muhabirinin edindiği bilgiye göre, Bursa’daki operasyon merkez Gürsu İlçesi’nde gerçekleştirildi. Gürsu İlçesi’ndeki TOKİ konutlarında kaldıkları belirlenen Rus uyruklu 2 erkek şüphelinin Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndaki bir inşaatta çalıştıkları ve erkek olan 2 şüpheliden birinin pasaportunun süresinin geçtiği öğrenildi.
DİĞER OERASYONLAR
Siirt, Van, Bitlis, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Antalya’daki operasyonlara ilişkin detaylı bilgi verildi. Siirt’e bölücü terör örgütünden kaçan bir terörist güvenlik kuvvetlerine teslim olurken, Bitlis’teki operasyonda bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce önceden tuzaklanarak döşenmiş el yapımı 4 patlayıcı tespit edilerek imha edildi. Ayrıca arazide tespit edilen 6 adet sığınakta da, 1 Kalaşnikof piyade tüfeği, 3 Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 88 Kalaşnikof piyade tüfeği mermisi, 1 gece görüş dürbünü, çok miktarda yiyecek, yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildi.
100 KİLOGRAM PATLAYICI YAPIMINDA KULLANILAN MALZEME
Van’ın Çatak İlçesi’ndeki operasyonda ise bölücü terör örgütü mensuplarınca tuzaklanarak döşenmiş el yapımı 3 patlayıcı imha edildi. Yasa dışı yapıların yıkıldığı bildirilen operasyonda ayrıca bir tabanca, 12 Kalaşnikof mermisi, 12 şarjör, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılmak üzere 100 kilogram amonyum nitrat ve çok sayıda örgütsel doküman elde edildi. 
Genelkurmay açıklamasında, ayrıca Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Antalya’da, Bölücü Terör Örgütüne yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen 11 iş birlikçinin gözaltına alındığı kaydedildi.