Edip TEKİN- Hüseyin TÜCCAR/BURSA, () - BURSA'nın en merkezi yeri Ulucami yakınında intihar saldırısı gerçekleştiren 'canlı bomba' parçalanarak ölürken yaralanan 11 kişi hastanede tedaviye alındı.
Olay, saat 17.26'da tarihi Ulucami bahçesinin batı kapısında meydana geldi. İkindi namazının ardından vefat eden bir kişinin cenazesinin kaldırıldığı Ulucami'deki kalabalığın dağılmasının ardından, bahçenin batı kapısı yakınına gelen bir kadın, üzerindeki düzenekle kendisini patlattı. Patlama kentin büyük bölümünde duyulurken, sokaktakiler bir anda kendilerini can pazarında buldu. Canlı bombanın parçalanarak öldüğü patlamada, şarapnel parçası ve cam kırıklarından yaralananlar kanlar içinde kaldı.
11 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI
Kısa süren paniğin ardından çevredekiler yaralıların yardımına koşarken, olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla Muradiye ve Çekirge devlet hastanelerine kaldırılarak tedaviye alındı. Şarapnel parçaları ve kırılan camlardan yaralanan 9, patlamanın etkisiyle sinir krizleri geçiren 2 olmak üzere toplam 11 kişinin tedaviye alındığı belirtildi.
Patlamanın olduğu bölge güvenlik güçleri tarafından boşaltıldı, Atatürk Caddesi trafiğe kapatıldı. Olay yeri inceleme ekipleri burada çalışma başlatırken, polis telsizinden kentteki hassas noktalar ve kamu binaları ile kalabalıkların bulunduğu yerlerde güvenlik önlemlerinin artırılması anonsları yapıldı.
Emniyet yetkilileri ilk açıklamalarında saldırının 'canlı bomba' eylemi olduğunu, 25 yaşlarındaki kadın teröristin parçalanarak öldüğü, hastaneye kaldırılan 11 kişinin hayati tehlikesinin olmadığını söyledi.
VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI
Bursa Valiliği, Ulucami yakınında bu akşamki 'canlı bomba' saldırısıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Valiliğin açıklamasında şöyle denildi:
"Bugün saat 17.26’da Bursa Osmangazi İlçesi Ulu Camii’nin batı kapısı yakınında bir patlama meydana gelmiştir. İntihar bombacısı olduğu düşünülen bir bayan şahıs üzerindeki düzenekle kendisini patlatmıştır. Olayda ilk belirlemelere göre 7 vatandaşımız yaralanmış olup, en yakın sağlık kuruluşlarına ulaştırılmıştır. Olayla ilgili emniyet birimleri çalışmalarına devam etmektedir."