BURSA'da PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 16 kişiden 8'i dün çıkarıldıkları mahkemede tutuklanırken, gözaltında bulunan 8'i de bu sabah sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi.
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısı sonrası, geçen cuma günü Bursa'da düzenlenen gösterilerde polise taş atıp yol kapatan, ardından Yıldırım İlçesi'nde yol kesip geçen araçlara taş attığı ve çocuklara da para verip kandırarak taş attırdığı iddia edilen PKK'nın gençlik yapılanması olan YDG-H'lilere yönelik operasyonda 16 kişiyi gözaltına alınmıştı. Sorgusu tamamlanan 8 şüpheli dün çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı. Diğer 8 şüpheli de bugün sorgularının tamamlanmasıyla adliyeye gönderildi.

HDP’LİLERDEN GÖZALTILARA TEPKİ

HDP Bursa İl Eş Başkanı Yüksel Akgün, Bursa’da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyesi oldukları iddiasıyla 16 kişining özaltına alınmasına tepki gösterdi. Bir grup partili ile adliye önünde basın açıklaması yapan Yüksel Akgün, "Dün 8 kişi tutuklandı, bugün ise 8 arkadaşımız tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildiler. Onların tutuklanması mücadelemizin önünde engel teşkil etmeyecek" dedi.
Grup açıklamanın ardından Adliye önünde beklemeye başladı.