PİLOT VE ÖĞRENCİ HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ
Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'ndan kalktıktan 15 dakika sonra Burdur Gölü kenarındaki Şeker Plajı'na zorunlu iniş yapan Antalya merkezli Erah Uçuş Okulu'na ait 'TC- ERF' kuyruk numaralı Cessna 172 tipi tek motorlu eğitim uçağının öğretmen pilotu Yusuf Yıldırım ile öğrencisi Eren Öztürk, kazayı yara almadan atlattı.
Uçağın göl kenarındaki alana düştüğü ihbarı sonrası olay yerine itfaiye, AFAD ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Kısa sürede gelen Burdur Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri yakıt sızıntısı nedeniyle uçağa köpüklü su sıktı. Sağlık ekipleri ise her ikisi de bilinci açık ve yürüyebilecek durumdaki pilot Yusuf Yıldırım ile öğrencisi Eren Öztürk'ü ambulansa aldı. Yıldırım ve Öztürk buradaki kontrolün ardından tedbir amaçlı Burdur Devlet Hastanesi'ne götürüldü.
Uçuş okulu yetkilileri olay yerine gelerek inceleme yaptı. Bu sırada bir yetkili uçağın yakıt tankını boşalttı. İncelemenin ardından uçağın kaldırılacağı belirtildi.
Zorunlu iniş sırasında uçağın 'ön dikme' olarak tabir edilen uçuş takımları kırılırken, burun ve kanat kısımları da hasar gördü.

FOTOĞRAFLI