Burdur’un Bucak ilçesinde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan operasyonda, 359 tarihi eser ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 3 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        Bir ihbarı değerlendiren ekipler, Çamlık beldesinde oturan İ.C., A.T. ve S.T.'nin, ellerindeki çeşitli dönemlere ait tarihi eserleri satmaya çalıştığı bilgisine ulaştı. Güvenlik güçleri, İ.C., S.T. ve A.T.'nin ev ve işyerlerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda çeşitli dönemlere ait 311 sikke, 48 metal ve bronz heykelcik ile 2 kuru sıkı tabanca, 1 ruhsatsız av tüfeği ve 3 metal arama dedektörü ele geçirildi. Gözaltına alınan İ.C., A.T. ve S.T. sorgularının ardından Bucak Adliyesi'ne sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        Operasyonda ele geçirilen eserler işlemlerin ardından Burdur Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi. Müzede yapılan incelemede ele geçirilen ve ön yüzünde 'Athena', arka yüzünde 'baykuş' figürü bulunan sikkelerin, M.Ö. 480–460 dönemine ait Elmalı sikkeleri olduğu belirlendi.