Ali AKSOYER/İSTANBUL,() İSTANBUL’da bir bankanın ATM’sine düzenek yerleştirerek müşterilerin kartlarını ele geçirip dolandırıcılık yapmaya hazırlanan iki şüpheli polis tarafından suçüstü yakalandı. Bankamatiğe düzenek yerleştirdikten hemen sonra gözaltına alınan şüphelilerle birlikte bir av tüfeği ve 8 bin 445 lira para ele geçirildi.

Asayiş Şube Müdürlüğüne gelen iki kişinin Sefaköy’de bir bankamatiğin önünde şüpheli hareketler yaptığı ihbarı üzerine harekete geçen ekipler ihbarda sözü geçen iki kişiyi takibe aldı. Birkaç bankamatiği dolaşan şüpheliler bir süre sonra birinin önünde durarak ATM cihazına kartların sıkışmasını sağlayan bir düzenek yerleştirdi. Şüpheliler cihazı yerleştirdikten hemen sonra polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Bankamatik polis ekipleri tarafından kapatılırken, şüphelilerin yerleştirdiği düzenek banka yetkilileri tarafından söküldü. Metal palaka ve yapıştırıcılardan oluşan düzeneğin kartların sıkışmasını sağladığı öğrenildi.

Poliste sorgulanan şüpheliler A.Y.(18) ile Y.Y.(27) üzerinde yapılan aramada 8 bin 445 lira para ele geçirildi. Ayrıca evlerinde yapılan aramada ruhsatsız bir av tüfeği ve mermiler bulundu. Şüpheliler işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

(FOTOĞRAF)