KOCAELİ'nin Dilovası İlçesi'ndeki bir fabrikadan geçen Ağustos ayında Bursa'ya götürülmek üzere kamyona yüklenen yaklaşık 100 bin lira değerindeki boyayı çalan şüpheliler, anlaşmazlığa düşüp birbirlerini ihbar edince yakalandı. Boyalar da bir depoda bulundu.
Geçen 15 Ağustos'ta Dilovası'nın Diliskelesi mevkiinde kurulu bir depodan 2 kişi, sahte belgelerle yaklaşık 100 bin lira değerindeki boyayı kamyona yükledi. Bursa'ya götürülmesi gereken boyalar yerine ulaşmadı. Yapılan araştırmalardan da sonuç alınamadı. Depo sahibinin durumu polise bildirmesinin ardından başlatılan çalışmalarda kamyona ve şüphelileri ulaşılamadı.
Ancak aralarında anlaşmazlığa düşen şüphelilerden S.S. polise başvurarak, boyaların Dilovası Fatih Sultan Mahallesi'nde bulunan bir depoda tutulduğunu bildirdi. Olay yerine giden ekipler boyaları bu depoda buldu. Yakalanıp gözaltına alınan kamyon şoförü H.S., olayı S.S. ile birlikte planlayıp gerçekleştirdiklerini, satış ve paylaşma konusunda anlaşmazlığa düşünce onun kendisini ihbar ettiğini ileri sürdü. 2 şüpheli, sorgularının ardından adliye sevk edilecek.

FOTOĞRAFLI