Tezcan SOLMAZ/ DÜZCE, () - BOLU eski Valisi İbrahim Özçimen, Düzce'de 'Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması' (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuklandı.
2010-2014 yılları arasıda Bolu'da görev yaptıktan sonra merkez valisi olarak atanan İbrahim Özçimen, darbe girişiminin ardından açığa alındı. FETÖ'nün emniyet imamı olarak bilinen 'Kozanlı Ömer' lakaplı Osman Hilmi Özdil'in kayınbiraderi olan Özçimen, Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı'nın darbe girişimiyle ilgili başlattığı FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde gözaltına alındı. Dün akşam elleri kelepçeli olarak Düzce Adliyesi'ne sevk edilen Özçimen, adliyede geç saatlere kadar süren işlemlerinin ardından tutuklandı.
9 İŞADAMI TUTUKLANDI
FETÖ/PDY’ye finansal destek sağladıkları iddiasıyla 9 işadamı da dün akşam adliyeye sevk edildi. İşadamlarının evlerindeki aramalarda bulunan 1 dolarlık banknotlar da delil olarak savcılığa teslim edildi. Hakim karşısına çıkan Mustafa C., Yusuf C., İlhan C., Veysel C., Temel K., Abdülkadir K., Cemal D., Şaban D. ile Celal F. tutuklandı.
7 ÖĞRETMEN 1 MEMURA TUTUKLAMA
Soruşturma kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açığa alınan 222 öğretmenden gözaltına alınan 9'u adliyeye sevk edildi. Öğretmenler Çağlayan Kürşat C, Hayrullah Ş, Doğanay A, Hasan A, Sabri K, Yavuz Ç, Adil A. ile memur olarak görev yapan Kadir K. tutuklandı. H.H.C. ve İ.P. adlı öğretmenler ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Kentte tutuklanan öğretmen sayısı 12'ye yükseldi.

FOTOĞRAFLI