BOLU, Düzce ve Karabük'te FETÖ/PDY soruşturmalarında 22 kişi tutuklandı.
Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 30 kişi dün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 5'i savcılık sorguları ardından serbest bırakıldı, 25'i ise mahkemeye sevk edildi. Sabah saatlerine kadar devam eden mahkeme sonunda örgütün sözde 'il imamı' Şevket Kahraman, Bank Asya Bolu Şubesi Müdürü Mücahit Erdoğdu ile Ali Coşkun, Çetin Ertuğrul, İsmail Özdemirli, Bilal Tanrıkulu, İbrahim Ertem Yeşil, Halil Etleç, Levent Kılıç, Ömer Ercan, Sinan Sevim, Ertuğrul Eren ve Ramazan Doğan tutuklandı. 12 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Kentte örgüte bağlı bir okulda edebiyat öğretmeni olarak görev yapan Şevket Kahraman, Makedonya'ya kaçak yollarla gitmek için görüşmeler yaparken geçen 10 Eylül’de Kırklareli'nin Babaeski İlçesi’nde babasının evinde yakalanmıştı.
KARABÜK'TE 4 TUTUKLAMA
Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada adliyeye sevk edilen 6 kişiden Karabük Belediyesi personeli Fahri K., Kamu Hastaneler Birliği çalışanı Yılmaz Ş., öğretmen Mustafa İ. ve örgütün milli eğitim imamı olduğu iddia edilen Murat C., nöbetçi mahkemece tutuklandı. Diğer 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Öte yandan örgütle ilişkili olduğu belirlenen bazı derneklerde görev alan M.A.S., H.S. ve H.E. de gözaltına alındı.
DÜZCE'DE 5 TUTUKLAMA
Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında adliyeye sevk edilen 5 kişi tutuklandı. Düzce eski Emniyet Müdür Yardımcısı Osman Tuna, iş adamları Süleyman Yılmaz Koç, Yusuf Fikret Şimşek, esnaflar İsmail Ekici ve Cengiz Düzgün cezaevine konuldu.

FOTOĞRAFLI