Mutlu YUCA-Taner BAYAR/BOLU, () - BOLU Kadın Platformu üyeleri, kadına yönelik şiddeti basın açıklamasıyla protesto etti.
'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' kapsamında Adliye önünde bir araya gelen kadınlar, kadına yönelik şiddeti protesto etti. 'Öldüren erkeği aklayan yargıya karşı kadınlar susmayacak' yazılı pankart açan kadınlar, çeşitli sloganlarla tepkilerini gösterdi. Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Zehra Kulalı Gezici, "Her yıl yüzlerce kadın babaları, kocaları, sevgilileri ve en yakınlarındaki erkekler tarafından öldürülüyor. Yüzlerce kadın ve kız çocuğu tecavüze ve cinsel istismara maruz kalıyor. Yanıbaşımızdaki kadını korumaya çalıştığımız için, yemeği tuzsuz yaptığı için, boşanmak istediğimiz için, aşklarına karşılık vermediğimiz için şiddete maruz kalıyoruz" dedi.
Açıklamanın ardından kadınlar, Isparta'da kendisine tecavüz eden kişiyi öldürüp başını keserek köy meydanına atan Nevin Yıldırım ve Adana'da kendisini fuhuşa zorlayan eski eşini öldüren Çilem Doğan için yazdıkları mektupları kutuya attı. 'Nevin Yıldırım İsparta E Tipi Cezaevi Kadın Koğuşu' ve 'Çilem Doğan, Adana Karataş Cezaevi Kadın Koğuşu' yazılı kutuda toplanan mektupların Yıldırım ve Doğan'a gönderileceği belirtildi.

FOTOĞRAFLI