KAYSERİ’de kesime götürürken kaçırdıkları boğayı yakalamak isterken, arka ayak sinirlerini kesen 2 kasap ve iki mal sahibi, 'Havyana eziyet' suçundan sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi.
Olay, merkez Kocasinan İlçesi Erkilet Bulvarı Karpuzatan Mevkii'nde geçen perşembe günü meydana geldi. Kesilmek üzere mezbahaya götürülürken kaçan ve 2 kişiyi yaralayan boğa, kasaplar tarafından bıçakla arka ayaklarından ve mızrak haline getirdikleri sopanın ucuna bağlı bıçakla çeşitli yerlerinden yaralandı.
 Başlatılan soruşturmada, Kocasinan Emniyet Müdürlüğü ekipleri, medyada yer alan haberler üzerine hayvan sahipleri Dursun T., Ramazan Ü.'yü Sivas’ın Şarkışla İlçesi'nde, hayvanı bıçakla yaralayan kasaplar Yahya S. ile Rıfat U.'yı ise Kayseri’de gözaltına alındı. Nöbetçi mahkemeye ‘Hayvana eziyet’ suçlamasıyla hakim karşısına çıkarılan 4 kişi ifadelerinin ardından salıverildi. Şüphelilerden her biri hakkında Çevre Müdürlüğü'nce 910'ar TL idari para cezası da kesildi