Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla), )- MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, ünlü sanatçıların ve politikacıların villalarının bulunduğu Torba Mahallesi'nde bu akşam villalara girmeye çalışan üç hırsız Bodrum polisinin yaptığı nefes kesen operasyon ile iki saatte yakalandı.

Aydın'ın Söke ilçesinden bu akşam saatlerinde hırsızlık yapmak amacıyla ünlü sanatçı, sporcu ve yıldızların villalarının bulunduğu Torba Mahallesi'ne 35 AD 4382 plakalı otomobille üç kişinin geldiği ihbarını alan polis çalışma başlattı. Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ve Olay Yeri İnceleme Ekipleri ve yunus ekiplerinden oluşan 40 kişilik ekibin bölgede villa villa sokak sokak arama yaptığı operasyonda nefes kesici dakikalar yaşandı. Bir villanın bahçesinde saklanan ve polisleri görünce kaçmaya çalışan Burhan A. (48) Osman K. ile Nasih Y. ve D.E., yakalanarak gözaltına alındı.

Olayın ardından yakalanan üç hırsız polis tarafından sorgulanmak üzere Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Olayın tanıklarından Fatma Girik'in bakıcısı Duriye Yılmaz (45), "Torba'da birkaç yıldır çok hırsızlık oluyordu, kısa süre önce yandaki villaya girmişti hırsızlar. Şahısların hırsız olduğunu anlayınca büyük şok yaşadım. Köpeklerim sokakta dolaşan ve evleri inceleyen iki kişiyi hissedince havlamaya başladı. Bende bahçe duvarından baktığımda tanımadığım ve şüpheli kişileri görünce hemen polise ve muhtara haber verdim" dedi.

Polisin Bodrum girişinde bir ara hırsızların kullandığı otomobile dur ihtarı çektiği ancak araçtakilerin olay yerinden kaçarak izlerini kaybettirdiği belirlendi. Hırsızların hiçbir eve giremedikleri ortaya çıktı. Hırsızların yapılan sorgulamanın ardından yarın öğle saatlerinde adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.

FOTOĞRAF