Gürkay GÜNDOĞAN-Hamza DEMİR/ ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ın Kozlu İlçesi'nde çakmak gazının sıkışması sonucu meydana gelen patlamada vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar oluşan 6 genç yaralandı.
Olay, İhsaniye Mahallesi’nde saat 18.00 sıralarında M.Ö.’ye ait tek katlı evin bodrum katında meydana geldi. M.Ö.’nün oğlu 17 yaşındaki M.Ö., arkadaşları Serkan Ö. (19), Anıl A. (18), Ali Ö. (19), Arif K. (18) ve 16 yaşındaki E.A. ile birlikte toplandıkları evin bodrumundan bir süre sonra meydana gelen patlama sonrası bağırarak dışarı çıkıp yardım istediler. Mahalledeki komşuları, vücutlarında yanıklar oluşan 6 genç için sağlık ekiplerini arayıp ihbarda bulundu. Kısa sürede olay yerine gelen ambulanslar, yaralılara olay yerinde yaptığı ilk müdahalenin ardından Bülent Ecevit Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne götürdü. Burada tedaviye alınan yaralılardan Anıl A.’nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
Olayın ardından eve çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Patlamanın meydana geldiği yerde araştırma yapan olay yeri inceleme ekipleri, odada çakmak gazı tüpleri buldu. Patlamanın çakmak gazından çıktığı sanılıyor. Hastanede tedavi gören yaralılar ise ilk ifadelerinde içerideki müzik sisteminin patladığını ileri sürdü.
Sağlık ekiplerini arayıp ihbarda bulunan Halil Ak, çocukların yüzlerinde yanıklar görünce çok korktuğunu söyledi. Olayın nasıl meydana geldiğini bilmediğini söyleyen Ak, "Ben yemekteydim. Çocukların sesini duyunca çıktım. Derileri soyulmuştu. Ambulansa telefon ettik. Ambulans geldi çocukları aldı" dedi. Patlamayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor. 

FOTOĞRAFLI